Alfa Romeo Stelvio

La o diferenta de un an si jumatate de la prezentarea modelului Alfa Romeo Giulia, producatorii italieni au pregatit o noua surpriza. Alfa Romeo Stelvio este primul SUV din istoria brendului. A fost prezentat in noiembrie, la Salonul Auto de la Los Angele, iar lansarea pe piata va fi in primavara anului viitor.

Fiind primul SUV al acestei marci, producatorii i-au dat un nume cu rezonanta. Numele Stelvio vine de la una dintre cele mai spectaculoase trecatori alpine care ajunge la o alttudine de 2575 m.

Informatii despre Alfa Romeo Stelvio

La lansarea din SUA, producatorii au anuntat doua tipuri de motorizari, ambele fiind pe benzina. Primul motor este unul de 2.0 Turbo de 280 CP si 415 Nm. Iar a doua varianta motor este imprumutata de la modelul Giulia, un V6 Biturbode 2.9 litri, de 510 CP si 600 Nm. Dar totusi este asteptat si vareanta unui motor diesel 2.2 Multijet de 210 CP.

Ambele versiuni sunt dotate cu un sistem de tractiune integrala. Transmisia este automata cu 8 trepte care permite schimbarea vitezelor cu ajutorul pedalelor plasate in spatele volanului.

Design-ul interior este preluat in mare parte tot de la modelul Giulia. Este dotat cu un display central cu diagonala de 8.8 inch in versiunea widescreen si 6.5 inch in varanta normala. Un alt display de 7 inch este destinat soferului, plasat in centrul instrumentarului de bord.

Alfa Romeo Stelvio este dotata, in versiunea de baza, cu jante de 18 inch. Obtional putand fi alese variante de 19 sau 20 inch.

Producatorii sustin ca Alfa Romeo Stelvio va ajunge sa vanda de 400.000 de unitati pe an pana in 2018. Stelvio are dificilul scop de a aduna majoritatea acestor vanzari la nivel mondial. Tinand cont ca principalii sa rivali sunt Porsche Macan, Jaguar F-Pace, Mercedes GLC AMG, Audi SQ5 si BMW  X3 – versiunile sport.

1

administrator

AutoAlba

Comentarii (Niciun comentariu)

Comentarii (0):

Introduceti Comentul Dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *